معرفی و تاریخچه

هسته اولیه دانشکده محیط زیست در شهریور 1353 به نام مرکز هماهنگی مطالعات محیط زیست در دانشگاه تهران تشکیل شد. این دانشکده که اولین دانشکده تحصیلات تکمیلی دانشگاه تهران است بعد از کنفرانس سران زمین در استکهلم در سال 1350 (1972 میلادی) و توجه جهانی به محیط زیست با عنوان اولیه مرکز هماهنگی مطالعات محیط زیست در دانشگاه تهران تاسیس گردید. این مرکز با توجه به ضروریات کشور در زمینه های زیست محیطی تحقیقاتی را انجام داد و توانست در زمان خود منشا اثرات مهمی در ارتقای کیفیت محیط زیست در کشور شود.
گسترش صنایع و بروز مشکلات زیست محیطی در کشور لزوم تربیت کادر تخصصی در زمینه محیط زیست به منظور جوابگویی به نیازهای بخشهای مختلف کشور را نمایان ساخت. بنابراین دانشکده محیط زیست دانشگاه تهران با جذب کادر تخصصی و استفاده از ظرفیتهای مرکز هماهنگی مطالعات محیط زیست با هدف آموزش و ایجاد دوره های کارشناسی ارشد و دکتری در زمینه های مختلف زیست محیطی در سال 1368 تاسیس گردید.
هم اکنون این دانشکده دارای چهار گروه آموزشی مهندسی محیط زیست مهندسی طراحی محیط زیست مدیریت وبرنامه ریزی وآموزش محیط زیست وسوانح وایمنی می باشد.همچنین در دو رشته علوم محیط زیست ومهندسی سیستم های انرژی (گرایش انرژی و محیط زیست) نیز دانشجو می پذیرد. این دانشکده با بهره گیری از توان 42 نفر از اعضای هیات علمی در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری به پرورش نیروی انسانی می پردازد.

دانشکده محیط زیست با سابقه درخشان و توان علمی پژوهشی اعضای هیات علمی آن و از طریق همکاریهای تحقیقاتی با سایر مراکز دولتی و غیر دولتی توانسته است بهترین و کارآزموده ترین کارشناسان را تقدیم این مرز و بوم نماید. فارغ التحصیلان این دانشکده در مقطع دکتری و کارشناسی ارشد هم اکنون در موسسات آموزش عالی، سازمان حفاظت محیط زیست، شهرداریها، استانداریها و سایر ارگانها و نهادهای اجرایی و موسسات و کارخانجات صنعتی مشغول به فعالیت می باشند.