با نهایت تأسف و تأثر، به اطلاع می رساند که استاد برجسته، پدر متالورژی ایران، چهره ماندگار و پیشکسوت دانشکده مهندسی و متالورژی و مواد دانشکده فنی دانشگاه تهران آقای دکتر رامز وقار به رحمت ایزدی پیوست.

 روانشاد دکتر رامز وقار که نخستین استاد تحصیلکرده کشور در رشته متالورژی بود، در طول بیش از شصت سال تدریس و تحقیق در دانشگاه تهران، بنیانگذار بسیاری از پروژه های کلان صنعت متالورژی در کشور و تربیت کننده نسل‌های متمادی از دانشجویان، پژوهشگران و استادان این رشته راهبردی در کشور بود و میراث باقیمانده از او در این زمینه، به حق کم نظیر و ستودنی است.

دانشکده مهندسی متالورژی و مواد دانشگاه تهران، ضمن اظهار تأسف عمیق از درگذشت این استاد برجسته، این ضایعه تلخ را به خانواده و بستگان ایشان، استادان و دانشجویان و بهره مندان از محضر وی و همه اعضای خانواده بزرگ دانشگاه تهران و جامعه دانشگاهی و صنعتی کشور تسلیت می‌گوید و برای روح آن استاد تلاشگر و فرهیخته، رحمت و رضوان الهی طلب می‌نماید.

دکتر رامز وقار متولد سال 1310،  تحصیلات متوسطه خود را در رشته ریاضی در دبیرستان البرز به پایان برده و در سال 1332 به اخذ مدرک مهندسی شیمی با رتبه اول از دانشکده فنی دانشگاه تهران (کارشناسی ارشد) موفق شد. وی در سال‌های 1332 تا 1335 به عنوان کارمند شرکت کل معادن و ذوب فلزات (وزارت معادن) در معادن مس «انارک» فعالیت داشته و از سال 1335 تا 1340 به عنوان کارمند شرکت کل معادن و ذوب فلزات برای ادامه تحصیل به بلژیک اعزام شد. وی پس از بازگشت به کشور به عنوان دانشیار و از سال 1346 با رتبه استادی در دانشکده فنی دانشگاه تهران فعالیت داشت و مدتی نیز رییس اداره ساختمان دانشگاه تهران بود.

استاد وقار از سال 1349 تا سال 1354 که بنا به درخواست شخصی از دانشگاه تهران بازنشسته شد، مدیریت گروه متالورژی این دانشگاه را برعهده داشت. استاد تا سال 1358 به عنوان مشاور عالی شرکت ملی ذوب آهن ایران فعالیت داشت. عضویت در مدیریت سازمان گسترش، مدیریت عامل کارخانه ماشین سازی اراک و مدیریت کارخانه آلومینیوم سازی اراک از جمله مسئولیت‌های ایشان تا سال 1360 بوده است.

تاسیس شرکت مهندسان مشاور معدنکاو در سال 1360، عضویت در کمیسیون صنعت شورای عالی پژوهش کشور در سال 1361، ارائه مشاوره به واحدهای بزرگ صنعتی و تدریس بعضی از دروس گروه مهندسی متالورژی و مواد از سال 1362 از دیگر خدمات استاد وقاراست. از سایر دستاوردهای ایشان تاسیس آزمایشگاه هیدرومتالورژی در دانشکده مهندسی متالورژی و مواد دانشگاه تهران بود.  

گواهینامه‌های تخصصی در متالورژی آهن، متالورژی فلزات غیر آهنی، شناسایی مواد فلزی، الکترو شیمی، الکترومتالورژی و فرآوری مواد معدنی از دانشگاه بروکسل (1957)، دیپلم علوم تجربی در رشته متالورژی از دانشگاه بروکسل (1960)، طی دوره کوتاه مدت شش ماهه عیار کردن مواد معدنی در دانشگاه پاریس (1967) و طی دوره کوتاه مدت شش ماهه متالورژی اورانیوم و مواد رادیواکتیو از مرکز انرژی اتمی فرانسه 1969 از دیگر مدارج علمی تخصصی استاد وقار است. در سال 1394 از طرف فرهنگستان علوم نیز از ایشان به عنوان استاد برجسته تجلیل شد.

از جمله آثار دکتر وقار می‌توان به تالیف کتاب تهیه مواد معدنی (انتشارات دانشگاه تهران 1347)، ترجمه کتاب متالورژی عمومی، جلد اول و دوم با همکاری دو تن دیگر از صاحبنظران (انتشارات دانشگاه تهران 1352 و 1353)، تالیف کتاب متالورژی مس با همکاری دکتر رضوی زاده (1372 ) و برنده کتاب سال جمهوری اسلامی ایران، تالیف کتاب کوره‌های ذوب آهن با همکاری دکتر توحیدی (1376) - کتاب سال دانشگاه تهران - تالیف کتاب هیدرومتالورژی (1376) - کتاب سال دانشگاه تهران - تالیف کتاب فن‌آوری میکروبی در متالورژی با همکاری دکتر اولیاء زاده و دکتر محمدرضا وقار (1379) - کتاب سال دانشگاه تهران - ارائه تحقیقات صنعتی مربوط به صنایع معدنی، فرآوری مواد معدنی و متالورژی در قالب بالغ بر 50 پروژه، انتشار 35 مقاله در مجلات داخلی و خارجی، شرکت در سمینارهای مختلف داخلی و خارجی و ارائه نتایج تحقیقات، راهنمایی پروژه و پایان نامه‌های کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری در گروه مهندسی متالورژی و مواد دانشکده فنی دانشگاه تهران اشاره کرد. ا