آزمایشگاه تحقیقاتی جداسازی و جذب سطحی - دانشکده فنی فومن ffeng
معرفی آزمایشگاه تحقیقاتی جداسازی و جذب سطحی
جزئیات خبر
آزمایشگاه جداسازی و جذب سطحی
09 06 2019 20:27
کد خبر : 9736463
تعداد بازدید : 39
سال راه اندازی
1396
اهداف و رسالتهای آزمایشگاه تحقیقاتی
آزمایشگاه تحقیقاتی «جداسازی و جذب سطحی» در دانشکده فنی فومن دانشگاه تهران با تولید و توسعه انواع جاذبهای سطحی اعم از جاذبهای متداول با ساختار اصلاح شده (شیمیایی و حفرهای)، جاذبهای نانومتخلخل، جاذبهای زیستی و ... به بررسی کاربرد این مواد در فرایندهای مختلف جداسازی، خالصسازی و بازیابی میپردازد. بررسی کاربری محصولات تولید شده در زمینه های زیست محیطی برای حذف آلاینده های خطرناک از پسابها و جریان های گازی آلوده و به حداقل رساندن ترکیبات نامطلوب موجود در آب آشامیدنی نیز از اهداف تحقیقات در این آزمایشگاه است. هر چند جاذب های تهیه شده قابلیت استفاده در فرایندهای شیمیایی دیگر همچون فرایندهای کاتالیستی، تبادل یونی، و ... را نیز دارند. در کنار اهداف کاربردی، تحقیق و مدلسازی برای شناخت مکانیسم های جذب سطحی، واکنش و دستیابی به ضرایب انتقال جرم نیز در زمره اهداف این آزمایشگاه قرار دارد.
امید است که در آینده نزدیک این آزمایشگاه به تجهیزات مربوط به سایر فرایندهای جداسازی پیشرفته نیز مجهز گردد.
به طور طبقه بندی شده چند مورد از اهداف این آزمایشگاه به شرح ذیل است:
1- طراحی و تولید جاذبهای سطحی با ساختار اصلاح شده و نانو متخلخل
2- مطالعه روش های بهبود کاربری جاذبها در زمینه پاکسازی محیط زیست از آلاینده ها
3- مطالعه و شناسایی انواع گونه های جدیدتر جاذبهای سطحی شامل جاذبهای زیستی و بیوفیلترها، خاک های اصلاح شده،اکسیدهای فلزی، جاذبهای پلیمری، چارچوبهای آلی- فلزی، الیاف کربنی و ...
4- بررسی استفاده از این جاذبها در کاربردهای جدیدتر شامل ذخیره سوخت و انرژی، داروسازی، و ...
تجهیزات موجود و فعالیت های کنونی آزمایشگاه تحقیقاتی
این آزمایشگاه در حال حاضر در حال ارائه خدمات به تعدادی از دانشجویان کارشناسی و کارشناسی ارشد مهندسی شیمی دانشکده فنی فومن می باشد. همچنین یک طرح تحقیقاتی تحت حمایت «صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور» در این آزمایشگاه در حال انجام است.
از مهمترین تجهیزات این آزمایشگاه می توان به کوره اسپلیت (Split Furnace) با قابلیت افقی و عمودی شدن ساخت شرکت آذرکوره به همراه کلیه ملزومات جانبی، همزن –تکاننده (Shaker-Incubator) مارک Fintec کره جنوبی، هیتر همزندار مغناطیسی (Velp ایتالیا)، pH متر رومیزی تایوان (Model 86502) و کلیه شیشه آلات موردنیاز در آزمایشگاه های تحقیقاتی اشاره کرد.
اشتراک گذاری
https://newportal.ut.ac.ir/web/%D8%AF%D8%A7%D9%86%D8%B4%DA%A9%D8%AF%D9%87-%D9%81%D9%86%DB%8C-%D9%81%D9%88%D9%85%D9%86/article/9736463