معرفی دانشکده - دانشکده الهیات و معارف اسلامی ftis
جزئیات خبر
معرفی دانشکده
22 12 2018 07:14
کد خبر : 9788474
تعداد بازدید : 171
دانشکده الهیات و معارف اسلامی دانشگاه تهران
دانشکده الهیات و معارف اسلامی در سال 1313 ه.ش. در محل مدرسه عالی سپهسالار (شهید مطهری) با نام دانشکده علوم معقول و منقول با سه رشته ادبیات عرب ، علوم معقول و منقول افتتاح شد. این دوره پنج سال به درازا کشید و در سال 1318 دانشکده تعطیل شد. فعالیت دوباره دانشکده در سال 1321 در محل فرهنگستان با دو رشته علوم معقول و منقول از سر گرفته شد و به تدریج توسعه یافت و دو رشته دیگر به نام های زبان و ادبیات عرب و فرهنگ اسلامی بر آن افزوده شد. همچنین در دو رشته معقول و منقول نیز دوره دکتری دایر گردید. در سال 1344 دانشکده علوم معقول و منقول به دانشکده الهیات و معارف اسلامی تغییر نام داد.
دانشکده الهیات و معارف اسلامی هم اکنون دارای گروه های آموزشی علوم قرآن و حدیث، فقه و مبانی حقوق اسلامی، فلسفه و کلام اسلامی، ادیان و عرفان تطبیقی، تاریخ و تمدن ملل اسلامی و فقه شافعی و نیز دو بخش فلسفه دین و عربی و همچنین پژوهشکده تاریخ علم می باشد.گروه های آموزشی در سه مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد و دکتری و بخش فلسفه دین و پژوهشکده تاریخ علم فقط در مقطع تحصیلات تکمیلی دانشجو می پذیرند.
در حال حاضر این دانشکده دارای8 رشته تحصیلی، 57 عضو هیات علمی می باشد.
دانشجویان در این دانشکده برای شناسایی و احیای بخش عظیم دانش های بشری در حوزه علوم و معارف اسلامی آموزش می بینند. تربیت کارشناسان مجرب در حوزه علوم اسلامی به منظور انجام خدمات علمی در نهادهای آموزشی مانند آموزش و پرورش، دایره المعارف ها و مراکز فرهنگی از جمله اهداف این دانشکده به شمار می آید.
بزرگانی چون مرحومان بدیع الزمان فروزانفر، دکتر محمد محمدی ، سید محمدکاظم عصار، دکتر سیدجلال الدین مجتبوی و نیز آقایان دکتر ابوالقاسم گرجی و دکتر علیرضا فیض در این دانشکده به تعلیم علوم اسلامی همت گماشته اند. این دانشکده همچنین مهد پرورش متفکران وصاحب نظرانی است که برخی از آنان به درجه رفیع شهادت نائل آمده اند، که دکتر سید محمدحسین بهشتی ، استاد مرتضی مطهری ، دکتر مفتح ، دکتر محمد جواد باهنر از جمله این افرادند...
اشتراک گذاری
https://newportal.ut.ac.ir/web/ftis.ut.ac.ir/article/9788474