مرکز تحقیقات سلامت مواد بیولوژیک، غذا و داروی دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران، با هدف مشارکت در دست‌یابی به فرآورده‌های ایمن در حوزه سلامت، ارزیابی‌‌های پیش‌بالینی فرآورده‌های نوپديد این حوزه را به پشتوانه دانش و تجربه همکاران متخصص و با دارا بودن امكانات فنی قابل توجه، عهده‌دار می‌باشد. آزمون‌هاي ایمن بودن/safety و کارایی فرآورده‌های حوزه سلامت برحسب نوع نمونه و نیازهای اعلام شده، بر مبناي قوانين مراجع قانون‌گذار بين‌ المللي (FAO, EFSA, FDA, ICCF)، مراجع داخلي (سازمان دامپزشکی، سازمان غذا و دارو و سازمان ملي استاندارد) و دستورالعمل‌هاي  OECD, ISO10993و ICH  در مدل‌های حیوانی و برون‌تنی طراحي و اجرا مي‌گردد. همکاران مرکز مصمم هستند با اتکاء به دانش و تجارب علمی، رسالت خود در حفاظت از سلامت عمومی، ارتقای ایمنی پایدار در عرصه‌های داخلی فرآورده‌های بیولوژیکی، غذایی و دارویی و رفع نیازهای علمی و عملی پژوهشگران، دانشجویان، مراکز تحقیقاتی، صنعت و سایر مراکز به ارزیابی‌های  ایمن بودن، کارایی و زیست سازگاری محصولات را تامین نمایند. برگزیده فعالیت‌های مرکز به شرح زیر می‌باشد:

  • آزمون‌های ارزیابي ایمن بودن (safety) و کارایي فرآورده‌های حوزه سلامت در مراحل اماده‌سازی، فراورده نهایی و پروژه‌های تحقیقاتی در مدل‌های حیوانی و برون‌تنی: این آزمون‌ها بر اساس دستورالعمل‌ها و بهره‌گیری از فناوری‌های پیشرفته و تجارب علمی و تخصصی، طراحی و اجرا می‌شود و نتایج با ذکر مستندات ارائه می‌گردد.

  • آموزش و مشاوره با هدف ارتقای توان علمی دانشجویان، پژوهشگران، شرکت‌های دانش‌بنیان و صنایع مرتبط با سلامت: آموزش دوره‌های مهارتی سلامت فرآورده‌ها و محصولات این حوزه منطبق بر دستورالعمل‌های سازمان‌های قانون‌گذار، از جمله فعالیت‌های این مرکز می‌باشد.

  • ارزیابی کامل ایمن بودن (Safety) و کارایی فرآورده‌های بر پایه گیاهی و جانوری حوزه سلامت: در این ارتباط فرآورده‌های بر پایه مواد زیستی گیاهی و جانوری، بر حسب نیازسنجی‌ها، پیشنهادها و پروژه‌های تحقیقاتی در اولویت قرار دارند.

دکتر جمیله سالارآملی
 استاد بخش سم‌شناسی - گروه علوم زیستی مقایسه‌ای