گرایش های دانشکده

لیست گروه های دانشگاه با رنگبندی

15 04 2015 20:23

کد خبر : 9353953

تعداد بازدید : 34

موزه کانی شناسی دانشکده مهندسی معدن

موزه کانی شناسی دانشکده مهندسی معدن

01 07 2018 03:47

کد خبر : 9351711

تعداد بازدید : 204

این موزه که در 14 اردیبهشت سال 1393 در دو طبقه به وسعت تقریباً 400 متر مربع افتتاح شد تاریخچه نسبتاً طولانی از طراحی و احداث دارد. از قدیم در دل گروه مهندسی معدن دانشکده فنی، مکانی به عنوان موزه کانی شناسی وجود داشت که به همت اساتید قدیمی دانشکده تعداد قابل توجهی از کانی ها و مواد معدنی ایران و جهان در آن گردآوری، طبقه بندی و نگهداری می شد که در سالهای بعد آن موزه به دلیل تغییر کاربری تعطیل و نمونه های با ارزش آن به آزمایشگاه های مختلف گروه معدن انتقال یافتند. متاسفانه در طی این رخداد و انتقال و شرایط نه چندان مناسب نگهداری، برخی نمونه ها آسیب دیدند. از آن زمان به بعد و به مناسبت های مختلف صحبت و تصمیم این بود که موزه کانی شناسی دوباره احیا شود. لازم به یادآوری است که در آزمایشگاه های دانشکده مهندسی معدن افزون بر 10 هزار نمونه با ارزش نگهداری می شود که هر سال به این مجموعه، نمونه های جدید اضافه می شود.

افتتاح موزه کانی شناسی دانشکده مهندسی معدن -  اردیبهشت 1393

فرصت احیاء موزه کانی شناسی با انتقال بخشی از گروه های آموزشی دانشکده فنی از خیابان انقلاب و 16 آذر به امیرآباد فراهم شد و ضمن پیش بینی مکانی در ساختمان جدید و سپس کسب قطب مهندسی اکتشاف معدن در دانشکده فنی، این موضوع قوت گرفت. متاسفانه علی رغم پیش بینی و خواست دانشکده معدن به دلیل کمبود اعتبارات لازم، احداث موزه پیشرفت بسیار کندی داشت. با اختصاص بودجه 100 میلیون تومانی برای فاز اول توسط سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران، احداث موزه به طور جدی آغاز شد. در نهایت فازهای دوم و سوم موزه با هدایت و محوریت و کمک مالی بنیاد علمی دکتر میرمحمدی و همچنین حمایت مالی برخی از دانش آموختگان دانشکده مهندسی معدن دانشکده فنی، تکمیل و به بهره برداری رسید. در مجموع برای احداث این موزه 350 میلیون تومان هزینه شده است. نهایتاً موزه کانی شناسی در زمان دکتر محمود کمره ای ریاست محترم پردیس دانشکده های فنی و با حضور دکتر میرمحمد علی میر محمدی رسماً افتتاح شد.

  

در فضای موزه با طراحی مناسب امکان نمایش بهینه بیش از هزار نمونه منتخب از کانی ها و مواد معدنی ایران و جهان وجود داشته و مجموعه پشتیبانی و ذخیره نیز برای تعداد بیشتری از نمونه ها فراهم است. نمونه های نمایش داده شده پوشش تقریباً کاملی از کانی ها و مواد معدنی متنوع ایران دارد و حاصل صرف وقت زیاد و همت عالی اساتید و دانشجویان معدن در طی عمر بیش از 80 سال دانشکده مهندسی معدن دانشگاه تهران به عنوان قدیمی ترین دانشکده معدن ایران، محسوب می شود. براساس کارکردهایی که برای این موزه تعریف شده، نظر بر این است که در آینده ضمن توسعه آن و مشارکت بخش های مختلف رشته مهندسی معدن، مرکزی نیز راه اندازی شود که در خصوص کانی ها و سنگ های قیمیت (گوهرها) فعالیت هایی مانند تشخیص، ارزیابی و همچنین برگزاری دوره های جواهرشناسی در سطوح مختلف را بر اساس روش های به روز و علمی انجام دهد. در انتها از تمامی علاقه مندان به ویژه معدنی ها و زمین شناسان کشور تقاضا می شود با اهداء نمونه به این موزه به غنای بشتر آن همت کنند.


نمونه کانی ها موجود در موزه کانی شناسی


بنیانگذار موزه کانی شناسی
پروفسور میر محمد علی میر محمدی
1- لیسانس مهندسی معدن از کلاوستال آلمان - 1334
2- فوق لیسانس شیمی معدنی کاربردی از دانشگاه هامبورگ آلمان - 1336
3- دکترای مینرالوژی از دانشگاه هامبورگ آلمان - 1339
 
سرپرست موزه کانی شناسی
دکتر میر صالح میر محمدی، استادیار دانشکده مهندسی معدن، دانشگاه تهران
دکترای زمین شناسی گرایش پترولوژی، دانشگاه تهران - 1386

ایمیل m.mirmohammadi@ut.ac.ir

شماره تماس : 82084295

اتاق: زیر زمین اول، دانشکده مهندسی معدن، پردیس دانشکده های فنی

 

کارشناس موزه کانی شناسی
مریم شکرزاده

ایمیل : rm.shokrzadeh@ut.ac.ir

شماره تماس: 82084564

کارشناس ارشد مکانیک سنگ - 1383

 

آدرس موزه کانی شناسی: دانشکده مهندسی معدن، پردیس دانشکده های فنی دانشگاه تهران، کارگر شمالی، امیرآباد، تهران.